THY/OPET Kara Nakliye Planlama

THY’nin havacılık, OPET’in akaryakıt alanındaki uzmanlığına sahip  hava araç yakıtlarının depolanması ve uçağa ikmali alanlarında Ülke genelinde 50 den fazla meydanda faaliyet gösteren THY OPET ülke genelindeki tüm kara nakliye operasyonlarının planlamasını takibini, Prime Bilişim A.Ş. danışmanlığında SAP’ye taşıdı.

Proje ile birlikte planlama ve satın almadan sorumlu planlama departmanı, depolama ve satıştan sorumlu meydanlar ve nakliyeden sorumlu nakliye firmaları ortak platformda buluşturuldu.

Geliştirilen Çözüm standart SAP satın alma, satış ve malzeme ihtiyaç planlama süreçleri üzerinde kurgulandı, kullanıcının Sevk Planı, Satış Öngörüleri, ileriye dönük stok ihtiyaç durumu gibi farklı bilgilere tek ekrandan ulaşımını sağlayan ara yüzler geliştirildi.

Tank kapasitesi ve planlı teslimat süresi gibi kısıtları dikkate alarak, farklı sevk ve satış senaryolarının test edebileceği simülasyon ekranı ile kullanıcılara hızla ve yüksek tutarlıkta strateji belirleme şansı verilmektedir.

Nakliye Firmaları da Sürece dahil edilerek, Nakliye firmalarından gelen araç, şoför vs. gibi bilgileri alınmakta ve tutarlılık kontrolü online yapılmaktadır. Ceza almış ya da periyodik eğitimlerinde eksik bulunan şöförler için sistem kullanıcıları uyarmaktadır.

Sürecin her noktasında henüz hatalar oluşmadan, hataları önlemeye yönelik kontrol mekanizmaları çalışmakta ve sistem kullanıcıları yönlendirmektedir.

©2018 PRIME Bilişim A.Ş.